Gegevens

Shingitai Logo Shingitai Hoeselt Shingitai Logo

Betekenis van SHINGITAI:

Shin: sterke spirit om altijd paraat te zijn en om het even wat aan te gaan.

Gi: juiste beslissing in techniek en beweging, goed voor zowel aanval als verdediging. 

Tai: beweeg met uw ganse lichaam.

DOJO KUN:

Reiseitsu O Mamori: Respecteer de regels

Shingi O Omanji: Een student moet loyaliteit hebben aan zijn leraar

Jojitsu Ni Oberezu: Leraar en Leerling zijn niet gelijk

 Shinkenmi Ni Tesseyo: Wees serieus in je inspanningen

 

 

Historiek:

 

Jon Wicks

zie link Sensei Jon Wicks

 

Professor Tatsuo Suzuki werd geboren in Yokohama in 1928. Zijn interesse in karate begon op 14 jarige leeftijd. Binnen de 6 jaar vanaf zijn aanvang met het studeren van karate , werd Professor Suzuki de 3de Dan toegekend op de leeftijd van 19 jaar. In 1951 op 24 jarige leeftijd werd hem de 5de Dan, toen de hoogste graad in Wado-Ryu, uitgereikt voor zijn opmerkelijke moed en capaciteiten .

Op 45 jarige leeftijd werd hij 8th Dan awarded en in hetzelfde jaar werd hem de titel van Hanshi (Meester) uitgereikt door de internationale Budo Federatie en werd hij vereerd met een speciale zilveren beker door Higashi Kuni no Miya, de oom van de overleden keizer van Japan.

Van 1945 tot 1956 ontving hij rechtstreeks training instructies van de stichter van Wado Ryu, Sensei Hironori Ohtsuka op het Wado Ryu Hoofdkwartier. Hierna, als Ohtsuka Sensei's meest volleerde student, reisde hij met hem rond om zowel nationaal als internationaal demonstraties en lessen te geven in één van de hoofdkwartieren waaronder Hawai.

Tatsuo Suzuki 8th Dan HanshiVan 1956 tot 1964 stichtte Meester Suzuki de eerste Wado Federatie in Engeland en vanuit zijn basis in Londen verspreidde hij Wado Ryu over gans Europa. Vele moeilijkheden overwinnend, bracht hij senior studenten over vanuit Japan, leerde hen hoe ze instructeurs moesten zijn en zond ze toen uit naar verscheidene Europese landen. In slechts enkele jaren tijd werd Wado Ryu de meest populaire stijl in Europa. In 1991 nam Meester Suzuki over van Ohtsuka Sensei en met het oog de Wado Ryu essentie te beschermen richtte hij de "The Wado International Karate-Do Federation (WIKF)" op.


Naast zijn prestaties in Karate, was
professor Suzuki tevens een 2e Dan in Tenshin Koryu Bo-Jitsu (stokvechten) en een 1ste Dan in Judo. Hij heeft ook Zen leer gestudeerd met de hogepriesters, wijlen Genpo Yamamoto en Soyen Nakagawa. Sensei Suzuki was ook lid van de International Budo Academy (IBA) als universitair hoofddocent en kreeg de titel van "Doctor of Philosophy" toegekend voor zijn leven lang werk en inzet voor het onderwijzen van Wado Ryu Karate.

Sensei Susuki overleed op 12 juli 2011 op 83 jarige leeftijd.

zie ook Tatsuo Suzuki - My Life

De Herkomst van Wado-Ryu : Meester Hironori

Otsuka

Meester Hironori Otsuka, de stichter van Wado-Ryu, werd geboren op 1 Juni 1892. Hij startte zijn martial arts trainingen op zesjarige leeftijd, door ju-jitsu te beoefenen onder instructies van zijn vader. Enkele jaren later years later begon hij zijn formele training in de Shinto-Yoshin school voor ju-jitsu, waar de nadruk lag op trap- en slag technieken in contrast met de meeste ju-jitsu stijlen.

Hij studeerde in de school onder Meester Nakayama, gedurende 16 jaar. Op de leeftijd van 29 werd hem het certificaat van “full proficiency” toegekend en ontving hij het Meesterschap van de Shinto-Yoshin school voor ju-jitsu. In 1922, ontmoette Meester Otsuka een Okinawan karate meester Gichin Funakoshi, die later bekend werd als “De stichter van Moderne Karate”. Meester Funakoshi werd uitgezonden naar Japan door een raad van Okinawan karate meesters met als opdracht Karate te introduceren bij de Japanners. Na het zien van een indrukwekkende demonstratie van Meester Funakoshi, begon Meester Otsuka deze nieuwe kunst van karate met hem te studeren.

Na 1930, werd Meester Otsuka als maar zelfstandiger, en in 1934 huldigde hij zijn eigen stijl van karate in door het veranderen van sommige Shotokan bewegingen geleerd van Meester Funakoshi, met daarin enkele van de bewegingen van de Shinto-Yoshin school. Hij creëerde een nieuwe stijl van karate met als belangrijkste fysieke karakteristieken snelheid, bewegelijkheid en natuurlijk doeltreffendheid. Het ultieme doel uiteindelijk van de stijl is echter een transportmiddel te zijn voor de ontwikkeling van harmonie binnen zichzelf en samen met anderen.

In 1940, bedacht Meester Otsuka uiteindelijk de huidige naam van de stijl “Wado-Ryu”, wat betekent: “Weg van Vrede,” of “Weg van de Harmony.”In lijn hiermee koos hij de duif en de vuist als het symbool van zijn stijl (de duif die de vrede symboliseert en de vuist de sterkte). Meester Otsuka geloofde dat ieders vredig karakter samen zou moeten ontwikkeld worden met zijn sterkte en dat het vredig karakter het controlerende karakter zou moeten zijn in het gebruik van onze martiale vaardigheden.

Op 31 januari 1982, op de leeftijd van 89, overleed Master Otsuka. De inspiratie van wat hij creëerde en de dingen waar hij voor stond, leven nog steeds door op de dag van vandaag doordat zijn lessen voortdurend worden doorgegeven van instructeurs naar leerling.

Met de woorden van Meester Otsuka:

“Het verschil tussen onmogelijk en mogelijk, is iemands wil.”

 

 


   

Binnenkort  

okt
28

10.28.2018 8:00 am - 7:00 pm

nov
10

8:00 am 11.10.2018 - 9:00 am 11.11.2018

nov
17

11.17.2018 11:30 am - 6:00 pm

nov
18

11.18.2018 8:00 am - 7:00 pm

nov
24

11.24.2018 2:00 pm - 4:00 pm

   
© 2011 - Ivo Henkens - Karateclub Shingitai Hoeselt